Viber назвав 12 способів як захистити месенджер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За минулі роки Viber впровадив безліч функцій, які забезпечують захист ваших особистих даних і вмісту ваших чатів і дзвінків.

У цій статті ми зібрали всі інструменти, які допомагають Viber захищати вашу конфіденційність і роблять його лідером з безпеки серед додатків для спілкування. Також ми розповімо про прийдешніх оновлення в сфері безпеки і підкажемо, що ви можете зробити, щоб зробити ваше спілкування ще більш захищеним.

Наскрізне шифрування

Багато хто говорить про “наскрізному шифруванні”, але що це таке насправді? У двох словах, якщо наскрізне шифрування працює за замовчуванням, це означає, що ніхто не може прочитати ваші особисті і групові чати в Viber, і ніхто не може підслухати ваші особисті дзвінки в додатку. Вміст вашої переписки або дзвінки доступні лише для учасників. Viber, наші інженери і комп’ютерні системи не мають доступу до нього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких інших додатках ви повинні включати наскрізне шифрування самі. У Viber воно працює відразу і автоматично, і це завжди залишиться так.

Налаштування конфіденційності

Ми знаємо, що ви хочете вирішувати самі, який конфіденційною інформацією ділитися, тому ми даємо вам цей вибір.

Використовуйте меню налаштувань і особливо настройки конфіденційності, щоб керувати різними аспектами конфіденційності в додатку. Тут ви знайдете такі важливі функції, як Приховані чати, настройки персональних даних, запити на переписку, верифіковані контакти і т.д.

Натисніть: Ще> Установки> Конфіденційність.

Хто може додавати вас в групи?

Іноді знайомі чи колеги можуть додавати вас в цікаві для них групові чати в Viber. Тепер ви самі можете вирішувати, хто може додавати вас в групи: хто завгодно або тільки контакти з вашої адресної книги. Зробити це простіше простого:

Установки> Конфіденційність> Налаштування додавання в групи.

Блокування екрану Viber на комп’ютері

Іноді одним комп’ютером користуються кілька людей, але це не означає, що ви повинні ділитися з ними своїм обліковим записом в Viber.

У Viber для комп’ютера ви можете ввести пароль і заблокувати вікно програми, щоб ніхто не прочитав ваші чати.

Натисніть: Ще> Встановити пароль для Viber.

Налаштування статусів “У мережі” і “Переглянуто”

Чи не хочете, щоб інші користувачі знали, чи прочитали ви їх повідомлення, і коли ви в останній раз були онлайн? Немає проблем. Просто вимкніть ці статуси в налаштуваннях конфіденційності.

Натисніть: Ще> Установки> Конфіденційність> вимкніть статус “У мережі” / “Переглянуто”.

Приховані чати

Деякі чати особливо важливі і вимагають додаткового рівня безпеки. Для таких випадків використовуйте приховані чати. Вони зберігаються окремо від звичайних чатів і доступ до них можна отримати, ввівши PIN-код.

Натисніть: Ще> Установки> Конфіденційність> Приховані чати.

Захист даних

Особисті дані повинні залишатися особистими, тому ми ніколи не попросимо вас надати їх в чаті Viber.

Ми робимо все можливе, щоб блокувати спам, але іноді такі повідомлення все-таки приходять і можуть прикидатися офіційними повідомленнями Viber.

Ось як ви можете зрозуміти, Viber відправив вам повідомлення чи ні:

  1. Офіційні повідомлення від Viber завжди приходять в наш офіційний чат, який має значок верифікації синього кольору.
  2. Viber ніколи не запитує в чаті ваші персональні дані, включаючи інформацію про банківські картки та / або коди підтвердження.

Провірка на спам

Іноді ви можете отримувати від невідомих користувачів повідомлення, які можуть заподіяти шкоду, якщо містять посилання, номери телефонів або email.

Щоб захистити вас від неприємних наслідків, в Viber ви можете включити автоматичну перевірку повідомлень на спам. Viber перевірить повідомлення від невідомих користувачів і дасть вам знати, чи безпечно відкривати їх.

У Viber для комп’ютера клікніть: Ще> Установки> Безпека і конфіденційність> включіть захист від спаму.

На Android натисніть: Налаштування> Конфіденційність> Автоперевірка на спам.

Скоро на iPhone!

Зникаючі повідомлення

Найбезпечніший розмову той, який не залишає слідів! Для цього у вас є функція зникаючих повідомлень в особистих чатах. Для самих секретних повідомлень ви можете встановити таймер самознищення на 10 секунд, 1 хвилину, 1 годину або 1 день. Ви також не зможете зробити скріншот зникаючого повідомлення – воно зникне безслідно і назавжди.

Вхід за допомогою пароля – скоро!

Ваш обліковий запис буде в безпеці, якщо ви дозволите 6-значний пароль, який потрібно вводити при реєстрації нового пристрою в Viber. Активувавши цю функцію, ви завжди будете впевнені, що ніхто не зможе додати новий пристрій до вашого профілю без вашого відома.

Натисніть: Налаштування> Конфіденційність> Захист паролем.

Зовсім скоро!

Ваші можливості спам в спільнотах

Спільноти – це зручна і безпечна територія, де ви можете спілкуватися з людьми з усього світу і стежити за останніми подіями, новинами спорту або життям знаменитостей.

Щоб зберегти цю територію безпечної для всіх, ви зможете поскаржитися на співтовариства або окремі повідомлення. Спільноти або повідомлення, які поширюють спам, будуть видалені з Viber.

Запити на переписку

Запрошення вступити в групу або співтовариство від невідомих користувачів автоматично потрапляють в папку запитів на переписку, щоб ви могли краще контролювати те, що відбувається в основному списку чатів. Ви завжди можете відкрити цю папку і вирішити, яке запрошення взяти.

Вам не потрібно нічого робити – Viber відфільтрує ці повідомлення за вас!

Зараз ця функція доступна в деяких країнах і скоро з’явиться по всьому світу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.