15 травня WhatsApp відключить мільйони користувачів через нові правила компанії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер WhatsApp в травні почне відключати від сервісу тих користувачів, які не погодилися з новими правилами конфіденційності компанії.

15 травня вступлять в силу нові правила, згідно з якими змінюється схема передачі персональних даних користувачів. Тепер месенджер буде передавати дані материнської компанії Facebook, яка, в свою чергу, зможе використовувати ці дані для аналізу, підбору контекстної реклами та перепродажу іншим компаніям.

За словами керівництва месенджера, WhatsApp і раніше передавав дані Facebook, тепер процес став більш відкритим. Відзначається, що нові правила не торкнуться змісту листувань і дзвінків між користувачами третім особам, а також даних про місцезнаходження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після оголошення про нові правила в грудні 2020 року WhatsApp зіткнувся в жорстокої критикою: користувачі почали масово відмовлятися від програми і переходити на рішення конкурентів, в тому числі в Telegram і ICQ New. Через критику запуск перенесли з 8 лютого на 15 травня.

У тих, хто не погодиться з новими правилами месенджера, пропадуть всі повідомлення – їх стане неможливо відправляти і читати. У додатку працюватимуть тільки голосові дзвінки через інтернет, проте і ця функція незабаром буде заблокована.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.