Названо неочевидні причини, чому краще розраховуватися готівкою, а не карткою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні декілька років українці почали масово користуватися банківськими картками і одночасно відмовлятися від готівки. Зараз більшіть людей молодого віку віддають перевагу розрахунку за допомогою картки, особливо з підтримкою безконтактної оплати. Переваг в такому розрахунку цілком достатньо і перераховувати їх нема сенсу. Зараз же, буде названо неочевидні причини, чому краще розраховуватися готівкою, а не карткою.

1. Розрахунок готівкою доступний

В Україні є велика кількість сіл, де розрахунок за допомогою банківської картки буде просто неможливим, а от з готівкою у вас не виникне проблем ніде — її приймають всюди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Віртуальні гроші легше витрачати

Якби не було, але гроші з картки витрачати набагато легше, ніж розраховуватися готівкою. В електронному розрахунку +-1000 сильно не відчувається, а от готівкою віддати за щось 1000 грн набагато важче.

3. Віртуальні гроші не сприймаються так, як готівка

Ця причина дещо схожа до попередньої, оскільки тисячі грн на картці та тисячі грн готівкою сприймаються зовсім по різному. Бонусом можна назвати те, що витрати готівкою набагато легше контролювати і відповідно економити.

4. Пачка готівки мотивує більше, ніж банківська картка

Це причина більше відноситься до психології, оскільки дивлячись на велику пачку готівки ви себе більше мотивуєте і відчуваєте більш впевнено, ніж тоді, коли дивитеся на свій рахунок в онлайн — банкінгу.

І остання причина, яка може стати актуальною в найближчому майбутньому – плата за обслуговування банківської картки. В даному випадку, в Україні все йде до того, що безкоштовні банківські картки підуть в минуле і за них прийдеться платити щорічну суму за обслуговування. Сума буде залежати від конкретного банку і типу картки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.