В Україні відклали запуск 5G: причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні відкладається запуск 5G – Нацкомісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) відмовилася погоджувати нові терміни по запуску.

Про це пише ubr.

Так, у вівторок, 27 квітня відомство на своєму останньому засіданні не погодило проект урядового розпорядження. Відповідний документ був підготовлений Міністерством цифровий трансформації, яке запропонувало внести зміни в план заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого стільникового зв’язку «п’ятого покоління».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До причини такого рішення на засіданні НКРЗІ віднесли те, що проект розпорядження Кабміну не «враховує, що з 1 січня 2020 року вступи в силу закон про електронні комунікації». Крім того, телеком-регулятор згадав е про «інші недоліки і розбіжності, що вимагають доопрацювання».

У відповідь на запит UBR.ua в Мінціфри відзначили, що коментувати ситуацію до отримання офіційної відповіді від НКРЗІ не будуть.

А ось виходячи з неофіційних даних, міністерство запропонувало нові терміни проведення тендерів на 5G – січень 2022 року. За задумом Мінціфри, видавати ліцензії оператора можна було б в квітні наступного року.

Згідно з даними джерел видання в уряді, дані терміни є занадто оптимістичні, адже підготовіть і провести 5G-аукціони в настільки стислий час не вдасться.

Слід зазначити, що ще в 2019 році колишній президент України Петро Порошенко підписав перший указ про запровадження 5G в Україні. У документі передбачалося проведення перших тендерів на «п’яте покоління» до кінця 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.