Біткоїн драматично впав: у чому причина і що буде далі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Користувачі криптовалютних бірж зазнають втрат. Інвесторам радять уважно стежити за ринком, щоб все ж зуміти заробити.

Біткоїн 23 квітня вперше за півтора місяці впав нижче 50 000 доларів. Криптовалюта з 19 квітня перебувала в стані корекції після рекордного зростання. З цього часу користувачі криптобірж вже втратили 3,7 млрд доларів, що призвело до закриття позицій майже 600 тис. трейдерів. Й інвесторам не радять найближчим розраховувати на новий стрибок вгору, пише “Сьогодні”.

Причини посилення обвалу 22-23 квітня:

  • Перебої з електрикою в Китаї (там проводяться масові перевірки безпеки енергосистеми). Це призвело до відключення майнінгових ферм у провінції Синьцзян. А це, в свою чергу, підвищило середню комісії за транзакції в мережі біткоїну до чергового максимуму в 62,7 доларів.
  • У США планують вдвічі збільшити податок на приріст капіталу для багатих.

Про це розповів головний стратег по криптовалюта компанії TomiEx Анжей Ковальчук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– Початок корекції на крипторинку дає відчуття, що казка закінчується, і волатильність найближчими тижнями буде катастрофічно великою. <…> Настав час за будь-якого підвищення ціни фіксувати прибуток. Трейдерам і криптоінвесторам потрібно уважно стежити за ціновим діапазоном Bitcoin у районі 41 000 доларів. Це технічно сильний рівень, який можна буде спекулятивно відпрацювати з фіксацією прибутку на 12-16% зростання. Тобто купити по 41 000 доларів і закривати позиції по 46 000 – 48 000 доларів, – порадив Ковальчук.

За даними CoinDesk, о 10 ранку за київським часом 23 квітня біткоїни торгувався на рівні 48 905 доларів за коїн. Трохи раніше криптовалюта обвалювалась до 48 401 долара. Падіння за добу склало 9,97%. Зниження за тиждень склало майже на 22%. В результаті капіталізація криптовалюти опустилася нижче трильйона доларів.

Інші криптовалюти традиційно впали в ціні слідом за біткоїном. Ethereum втратив 11,75%, а популярний останнім часом Dogecoin просів з 0,5 долара коїн до 0,2 долара.

https://pravdatutnews.com/economy/2021/04/25/5166-bitkoyin-dramatychno-vpav-u-chomu-prychyna-i-shcho-bude-dali

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.