В Україні розробляють модифіковану версію танку Оплот

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лютому 2021 року розпочалась розробка танку “Оплот-2М” який є модифікованою версію танку БМ “Оплот”. Замовником нової розробки виступила Державна компанія “Укрспецэкспорт”.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на інтерв’ю Укрінформ Генерального директора ДП “Завод імені Малишева” Василя Криласа.

За його словами, хоча танк виготовляється як зразково-показовий екземпляр, це ніяк не вплине на його технічно-бойові характеристики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для створення даного зразка залучені й інші вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу.

“Це буде справжня бойова машина, краща з кращих. Справді, дещо дешевша, але тільки тому, що практично всі наші партнери-комплектатори пішли нам назустріч і поставлять продукцію майже за собівартістю, з мінімальним прибутком”, – розповів Василь Крилас.

Раніше у пресі з’явилась інформація, що бойова машина виготовляється “для Параду”, на що керівник “Заводу імені Малишева” відповів:

Ми були б горді й щасливі, коли б наш танк проїхав по головній вулиці країни на День Незалежності. Це було би просто супер! Але робимо ми його для себе, щоб можна було демонструвати готову машину потенційним покупцям.

Аналогічна машина, яка була виготовлена у попередні роки і демонструвалася іноземцям, у цьому році, за словами Василя Криласа, була відвантажена замовникам.

“Ну, не торгують танками за буклетом! Хоче країна придбати бойову машину, вивчає пропозиції виробників, потім обов’язкові випробування на полігоні: однакова траса, однакові умови, чия машина краще пройде, краще відстріляється, у того й замовлять. Тому й було прийняте рішення виготовляти новий танк “Оплот”, – прокоментував ситуацію керівник заводу.

Він повідомив, що «Оплотом» цікавиться Єгипет та ще одна країна Ближнього Сходу. Нещодавно делегації потенційних замовників побували на полігоні під Харковом та побачили танк в дії.

“Стріляли із всіх видів озброєння. Були продемонстровані практично стовідсоткові попадання, дуже добра динаміка-швидкість, подолання перешкод. Машина справила на всіх блискуче враження. Ми сподіваємося на підтримку держави у перемовинах на вищому рівні”, – зазначив Генеральний директор ДП “Завод імені Малишева”.

Базовий БМ “Оплот” – український основний танк, розробкою якого займалось Державне підприємство “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова”. Єдиним оператором танків є Королівська армія Таїланду, яка має на озброєнні 49 одиниць, всі вони були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011-го року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.