Facebook на межі нового масштабного витоку даних мільйонів користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Соціальна мережа Facebook в майбутньому може зіткнутися з новим масштабним витоком персональних даних мільйонів користувачів. З такою заявою виступив експерт в сфері інформаційної безпеки, який знайшов в сервісі інструмент, що дозволяє пов’язувати акаунти користувачів з адресами електронної пошти.

За словами експерта, це робиться в мільйонних масштабах і може торкнутися навіть тих, хто вважає за краще приховати адресу своєї пошти в налаштуваннях конфіденційності. Представників Facebook про цю загрозу вже повідомили, однак компанія не вважала за її гідною уваги. У той же час фахівці переконані, що ця вразливість в майбутньому стане причиною нового масштабного витоку і спровокує новий скандал навколо популярної соціальної мережі.

Примітно, що всього місяць тому Facebook вже зіткнулася з рекордним витоком даних користувачів, яка торкнулася приблизно півмільярда осіб. Тепер же через нову уразливість і небажання компанії реагувати на неї, під загрозою також опинилися мільйони користувачів сервісу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інструмент, стверджують фахівці, працює просто: в програму завантажується база даних вже відомих адрес електронної пошти, після чого програма починає відправляти їх для звірки в Facebook. І якщо адреса в базі даних соцмережі є, вона повертає його назад, прикладаючи до нього вже дані самої облікового запису користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.