Один смартфон Vivo загорівся. Тепер всі поставки бренду під питанням

За даними India Times , авіакомпанія Hong Kong Air Cargo наклала заборону на перевезення смартфонів Vivo. Це сталося після інциденту на минулих вихідних, коли один з смартфонів лінійки Vivo Y20 загорівся в аеропорту.

Ембарго поширюється на перевезення не тільки моделей Vivo Y20, але і будь-яких інших смартфонів виробництва Vivo. Як довго воно буде діяти, невідомо. На думку аналітиків, аналогічні заходи безпеки можуть бути введені іншими авіакомпаніями в Гонконзі. Це призведе до неможливості експорту пристроїв Vivo в інші країни.

Цей інцидент може серйозно похитнути репутацію Vivo, тому компанії необхідно якомога швидше розслідувати подію, пояснити громадськості причини загоряння, а також оголосити про те, які заходи буде вжито для того, щоб подібне більше не повторилося.

У ще більш поганої ситуації кілька років тому опинилася компанія Samsung. Їй довелося повністю відкликати з продажу смартфон Galaxy Note 7 після кількох десятків випадків загоряння по всьому світу. Тоді Samsung визнала, що при проектуванні це моделі була допущена помилка – акумулятор занадто щільно фіксувався в корпусі, а при зарядці він нагрівався і деформувався, що призводило до його займання. Samsung не стала закривати лінійку Galaxy Note (хоча такі думки були у керівництва компанії), а акумулятори Samsung з тих пір проходять багатоступеневу перевірку, яка гарантує їх безпеку.

Vivo входить в холдинг BBK, який володіє ще кількома популярними брендами смартфонів, включаючи OnePlus, Oppo і Realme. Сумарно ці бренди займають третє місце в світіза величиною продажів, вони поступаються тільки Samsung і Apple (а іноді і обганяють Apple ).

Офіційна заява vivo

щодо інциденту, що торкнувся смартфон моделі Y20 в Гонконзі 11.04.2021

Наразі джерело пожежі і конкретні причини інциденту 11.04.2021 з вантажем у аеропорту Гонконгу невідомі, і відповідні урядові відомства проводять розслідування на місці. Компанія надає великого значення цьому питанню і створила спеціальну робочу групу для допомоги розслідуванню. Технічні експерти прибули на місце, щоб активно співпрацювати з відповідними сторонами та надати всю необхідну інформацію.

Компанія завжди дотримується виробничої концепції «якість понад усе» і строго дотримується стандартів якості в процесі виробництва мобільних телефонів. Ряд випробувань готової продукції навіть перевершує галузеві стандарти, щоб гарантувати високу якість і високу надійність продуктів vivo.

Y20, продукт, який постраждав у цьому інциденті, отримав усі сертифікати безпеки для електронних продуктів перед виходом на ринок, включаючи сертифікацію безпеки готового продукту, сертифікацію безпеки готового продукту при транспортуванні в повітрі і по воді, сертифікацію акумуляторних батарей. (На території України це сертифікати: EU-Type Examination Certificate Radio equipment directive 2014/53/EU Annex III Module B by TIMCO
Engineering, Inc., Декларація про відповідність, Сертифікат експертизи типу)

Зі старту продажів у кінці серпня 2020 року смартфони серії Y20 були відвантажені у кількості більше 25 мільйонів одиниць у 45 країн і регіонів світу, у тому числі близько 5 мільйонів одиниць були перевезені через аеропорт Гонконгу. За більш ніж сім місяців з моменту запуску цієї моделі, у світі не відбулося жодного інциденту, викликаного якістю продукції або пов'язаного з її безпекою.

Що стосується повітряного ембарго однієї з авіакомпаній, то після пожежі вантажів, компанія- транспортувальник з міркувань обережності припинила відвантаження відповідних товарів як короткострокове рішення. Наразі компанія мобілізувала всі ресурси для просування і прискорення розслідування, але процедура розслідування і збору доказів триває певний час. Після того, як
причина пожежі буде чітко встановлена, авіаційний департамент зніме заборону.

Зараз компанія почала пошук альтернативних варіантів транспортування, таких як морські перевезення, наземні перевезення, чартерні рейси та ін., щоб зробити все можливе для доставки на відповідні ринки наших продуктів вчасно, а споживачам надати можливість надалі користуватися нашими якісними смартфонами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.