У небо вперше піднявся український безпілотник Bayraktar TB2: подробиці

На сході України в небо в перші піднявся безпілотник Bayraktar TB2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

9 квітня в небі на сході України вперше політав український середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 , пишуть Економічні новини.

БПЛА пролетів з південної частини країни над Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областями, після чого, розвернувшись, вилетів в зворотному напрямку.

Мета польоту поки залишається невідомою. Допускається, що це могло бути спостереження, написав в Facebook нардеп від Слуги народу Юрій Мисягін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначимо, БПЛА Bayraktar TB2 має наступні технічні характеристики: довжина – 6,5 м, розмах крила – 12 м, радіус дії – 150 км, крейсерська швидкість – 130 км / ч. Оснащений системою автоматичного зльоту і посадки, що значно спрощує його експлуатацію.

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд в класі тактичних середньовисотних БПЛА за тривалістю польоту: під час тестових польотів влітку 2014 року на висоті 8 км він перебував в небі 24 год 34 хв.

Крім того в січні 2021 року командування ВМС заявило, що в цьому році бойової флот отримає поліпшені ударні дрони Bayraktar TB2. Всього планується закупити п’ять таких безпілотник.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

«Вже прийнято рішення і заплановано, що в наступному році для потреб Збройних сил України ми закупимо 5 нових Bayraktar. У них дещо інші тактико-технічні характеристики, зокрема висота і дальність застосування », – сказав Хомчак.

У минулому році Київ придбав ударні оперативно-тактичні БПЛА Bayraktar TB2, оснащені високоточними авіабомбами MAM-L турецької Roketsan. Також були закуплені три наземні станції управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.