Тім Кук пояснив одну з головних обмежень iOS

В ході великого інтерв’ю виданню New York Times глава Apple Тім Кук поговорив про електротранспорт, Ілона Маска, МаркаЦукерберга, технологіях доповненої реальності і багато іншого. Окремою темою розмови стало питання про відсутність сторонніх магазинів додатків на iOS.

Під час обговорення судових розглядів з компанією Epic Тім Кук розповів, чому на iOS встановити додатки можна тільки з фірмового магазину App Store. За його словами, причина банальна і криється в безпеці і конфіденційності користувачів. Глава Apple відзначає, що в разі існування сторонніх магазинів вони не могли б гарантувати високу якість і безпеку встановлюються на iPhone і iPad програм.

«Щотижня до нас на розгляд потрапляє 100 000 додатків. 40 000 з них не допускаються в магазин. Більшості з них відмовляють, бо вони не працюють взагалі або не працюють так, як заявлено. Ви можете собі уявити, що станеться з App Store, якщо зникне курирування? », – заявив Тім Кук.

Незважаючи на такі гучні заяви глави Apple, шкідливі програми все ж потрапляють в App Store. Так, один з користувачів позбувся цілого стану в розмірі 17,1 біткойнов через підроблений додатки кріптокошелька, завантаженого з фірмового магазину програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.