Конкурент Apple M1? Snapdragon 8cx Gen 3 засвітився в Geekbench

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm продовжує розвивати свої ARM-процесори для пристроїв на Windows, і в бенчмарке Geekbench 5 з’явився тест Snapdragon 8cx Gen 3. SoC отримала 8 ядер з частотою до 2.7 ГГц, і це поки вся доступна про неї інформація.

Тест проводився на повноцінній Windows 10 Pro, і результати виявилися цікавими: в однопоточном режимі новинка набрала 982 бали, в багатопотоковому – 4918. Якщо порівнювати цей результат з іншими ARM-процесорами, то Snapdragon 8cx Gen 3 отримав на 40% кращу одноядерний продуктивність, ніж попередник в особі Snapdragon 8cx, проте на 15% відстав від Snapdragon 888 і на 44% – від Apple M1.

З многоядерной продуктивністю все краще: відставання від Apple M1 вже тільки 36%. При цьому Snapdragon 8cx Gen 3 виявився всього на 9% повільніше поточного топового ультрабучного процесора Intel Core i7-1165G7. У підсумку можна бачити, що у Qualcomm дуже непогано виходить покращувати свій ARM-процесор для Windows, і можна припустити, що до релізу його продуктивність ще підросте, і можливо Snapdragon 8cx Gen 3 зможе конкурувати з лідером в особі Apple M1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.