Названо головні причини, чому Pixel 6 зможе стати найкращим Android-смартфоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google минулої осені презентувала свій флагманський смартфон, який відрізнявся від всіх попередніх рішень компанії. Він не отримав флагманський чіпсет, але при цьому вийшов справді збалансованим та цікавим рішенням. У цьому флагмані з’явилося багато нововведень, які зробили його дуже хорошим варіантом для покупки, але досі є багато чого, що варто покращити, тому ми підібрали головні причини, які можуть зробити Pixel 6 найкращим Android-флагманом.

Кращий сенсор основної камери

Цілком можливо, що у новому поколінні Pixel компанія Google вирішить відмовитися від використання сенсора Sony IMX363 12.2 МП, який вона використовувала ще з часів Pixel 3. По суті, незважаючи на програмну обробку зображень, яка у смартфонах Google, безумовно, на найвищому рівні, Pixel 5 показав, що Google витиснула з цього сенсора все, що можна було.

Зараз саме час для Google перейти на новий сенсор, і тоді Pixel 6 матиме всі шанси стати найкращим камерофоном серед флагманів 2021 року. Якщо Google використає сенсор нового покоління, як Samsung ISOCELL GN2 50 МП, смартфон матиме більші пікселі та більший розмір самого сенсора, що дасть хороші результати у вигляді кращої роботи при недостатньому освітленні та меншої кількості шумів. Ці дві фішки допоможуть значно покращити режим астрофотографії та режим Night Sight.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таке нововведення дуже ймовірне, оскільки компанії Google в будь-якому випадку доведеться конкурувати з іншими флагманськими моделями, які можуть знімати відео у роздільній здатності 8К, для чого необхідний сенсор з роздільною здатністю 33 МП та вище. Це може стати дуже важливою причиною для зміни сенсора, оскільки у Sony IMX363 для такої задачі фізично замало пікселів.

Потрійна основна камера

У Pixel 4 компанія Google вперше додала подвійну камеру у свій смартфон. Тоді це був телефото модуль з 2-кратним оптичним зумом, а вже у Pixel 5, який також отримав подвійну основну камеру, Google замінила його на ультраширококутну камеру. І хоча таке рішення здалося вдалим, знайшлися і фанати можливості оптичного наближення без втрати якості зображення.

Виникає логічне запитання – а чому не поєднати це у Pixel 6, оснастивши його і телефото модулем, і ультрашироким сенсором? Особливо враховуючи, що майже кожен виробник зараз оснащує свій флагманський смартфон, як мінімум, трьома сенсорами основної камерами, таке рішення виглядає максимально логічно та очікувано.

Флагманський чіпсет

Google Pixel 5 вийшов з субфлагманським чіпсетом Qualcomm Snapdragon 765G, на відміну від всіх його попередників, які виходили з флагманськими чіпсетами Snapdragon 800-ї серії. Це був компроміс, з яким можна було погодитися, оскільки ціна смартфона була трошки нижча, ніж у інших флагманів, а всі фішки флагмана у нього були, та й продуктивність була непоганою.

Щоправда, все ж слід звернути увагу на те, що просунуті 3D-ігри, емулятори та деякі задачі, пов’язані з камерою, могли бути досить важкими для цього чіпсета. Крім того, він недостатній для багатьох задач, пов’язаних з високою частотою оновлення, тому у випадку, якщо Google захоче перевести свій флагман на дисплей з частотою оновлення 120 Гц, їй доведеться оснастити його флагманським чіпсетом.

Крім цього, не слід забувати, що минулого року вибір для виробника був таким: був флагманський Snapdragon 865, а зразу після нього йшов Snapdragon 765G. Цього року ситуація змінилася – крім флагманського Snapdragon 888, нам показали Snapdragon 870 та Snapdragon 860, які є, відповідно, розігнаними версіями Snapdragon 865+ та Snapdragon 855+. Ці чіпсети дозволять значно покращити потужність Pixel 6 без скачка в ціні у порівнянні з Pixel 5.

Швидша зарядка

Компанія Google оснастила Pixel 5 акумулятором об’ємом 4080 мАг, що стало значним покращенням у порівнянні з Pixel 4, який був оснащений акумулятором об’ємом 2800 мАг, та непоганим приростом у порівнянні з Pixel 4 XL, який був оснащений акумулятором об’ємом 3700 мАг. Це стало справжнім чудом для фанатів Pixel, які очікували компактного смартфона з адекватною автономністю ще від першого покоління.

І хоча проблему з автономністю Google повністю усунула, залишилася проблема зі швидкою зарядкою, яка у Pixel 5 має потужність 18W. Нагадаємо, що деякі флагманські смартфони мають швидкі зарядки потужністю 45W, 65W та навіть 120W, а у бюджетниках вже дуже часто зустрічаються зарядки потужністю 30W та більше. На фоні цього збільшення швидкості зарядки виглядає вже необхідним нововведенням.

Альтернативні версії – Pixel 6 XL/Pixel 6 Ultra/Pixel 6 mini

Декілька років тому з’являлися витоки даних про Pixel Ultra, але вони так і не виправдали себе. Зараз набагато більш вдалий момент для Google, щоб презентувати справді флагманське рішення, яке буде конкурувати з топовими моделями інших виробників буквально у всьому, оскільки зараз у сегмент вище 1000 доларів зайшли Huawei, Samsung, Oppo, Apple та інші компанії, і Google явно варто скласти їм там конкуренцію.

Крім цього, компанія з року в рік випускала Pixel XL, і тільки п’яте покоління стало винятком у цьому плані. Надіємось, що Google повернеться до витоків та презентує Pixel 6 XL, який стане збільшеною версією Pixel 6 з дисплеєм QHD+ та більш об’ємним акумулятором, оскільки серед фанатів Pixel є багато людей, який потрібен смартфон з великим дисплеєм.

Як варіант, можлива також опціональна версія Pixel 6 mini, яка буде мати ще меншу діагональ, ніж основна модель. Така модель змогла би вдало конкурувати з iPhone 12 mini та іншими компактними флагманськими смартфонами, особливо якби Google поступила так само, як з Pixel 5 і не стала економити на батареї – наприклад, оснастила Pixel 6 mini акумулятором близько 3000 мАг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.