Огляд Poco F3: нарешті флагман за доступною ціною

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Poco свого часу ввірвалася на ринок смартфонів з флагманською моделлю Pocophone F1, яка стала справжньою сенсацією, оскільки пропонувала флагманські характеристики за ціною близько 300 доларів. Через два роки компанія спробувала повторити свій успіх, випустивши Poco F2 Pro, але ця модель, хоч і будучи оснащеною топовими характеристиками, коштувала понад 400 доларів. Зараз Poco вернулася до витоків, випустивши флагманський Poco F3, який можна назвати справжньою заміною Pocophone F1, адже він оснащений топовим чіпсетом, коштуючи близько 300 доларів.

Головною фішкою смартфона, безумовно, є дисплей – тут встановлена AMOLED-матриця того самого покоління, що у Samsung Galaxy S21 та Xiaomi Mi 11 – Samsung E4. Частота оновлення цієї матриці складає 120 Гц, діагональ – 6.67 дюйма, роздільна здатність – 2400 х 1080 пікселів, показники яскравості та пікової локальної яскравості складають, відповідно, 900 та 1300 ніт. У дисплея є підтримка технологій HDR10+, True Color та True Display.

Poco F3 отримав флагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 870, який, по суті, є минулорічним флагманським чіпсетом Qualcomm Snapdragon 865+, але з вищими частотами. В парі з цим чіпсетом працює оперативна пам’ять стандарту LPDDR5, внутрішня пам’ять тут стандарту UFS 3.1. За автономність моделі відповідальний акумулятор об’ємом 4520 мАг, причому, що важливо, у комплекті зі смартфоном є зарядний блок потужністю 33W.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон отримав основну камеру 48 МП + 8 МП (ширококутний сенсор) + 5 МП (макро), а також фронтальну камеру 20 МП. У моделі є підтримка NFC, а також багато потрібних стандартів – USB-C, інфрачервоний порт, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6, 5G, Hi-Res Audio та Dolby Atmos. Слід також згадати про наявність стереодинаміків та лінійного вібромотора. З коробки смартфон поставляється під управлінням операційної системи Android 11 з оболонкою MIUI 12.

Poco F3 буде доступний у версії з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною 349 євро, а також у версії з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною 399 євро, і ці ціни справді можна назвати дуже хорошими, більше того – на початку, від 27 березня по 6 квітня, ціни будуть, відповідно, на 50 доларів нижчими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.