Ціна на оперативну пам’ять може вирости на 20%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі звітом інформаційного агентства TrendForce, ціни на споживчу DRAM в другому кварталі виростуть на 20%, в зв’язку з підвищеним попитом.

TrendForce дають невтішний прогноз. До вже наявного дефіциту відеокарт і напруженої ситуації з процесорами останнього покоління, може додатися ще одна проблема, а саме подорожчання оперативної пам’яті. Звичайно, навряд чи ситуація буде такою ж плачевною як з відеокартами, але підвищення ціни на 20% теж неприємно.

Через пандемію попит на комплектуючі зріс, а замовлення на їх виробництво виконуються повільніше. Також порушуються ланцюжки постачання, при цьому компанії стали робити більш великі замовлення, що також негативно позначається на швидкості їх виконання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Контрактні ціни на DRAM вже виросли на 3-8% за перший квартал 2021 року очікується підвищення ще на 13-18%. Це призведе до збільшення цін для кінцевих споживачів. Ціни на серверну пам’ять виростуть на 20%, на пам’ять для відеокарт на 10-15%, ціни на споживчу оперативну пам’ять виростуть на 20% через загострення дефіциту.

Також погіршення ситуації сприяють проблеми на виробництві. Наприклад, заводи Samsung в Техасі не працюють через відсутність електрики, до цього привели погані погодні умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.