Google може заплатити не менше 5 млрд доларів за стеження в режимі інкогніто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ми вже повідомляли, Google не вдалося ухилитися від судового процесу, який почався через те, що компанія збирає дані користувачів при активності в інтернеті, навіть коли вони переглядають сторінки в режимі інкогніто.

Тепер же стало відомо, що в позовних вимогах вказана сума не менше 5 мільярдів доларів. Позивачі стверджують, що Google і материнська компанія Alphabet таємно збирають дані через Google Analytics, Google Ad Manager, плагіни веб-сайтів та інші додатки, в тому числі мобільні.

У позові, поданому в червні, затверджується, що Google порушує закони про прослуховування телефонних розмов і конфіденційності, продовжуючи «перехоплювати, відстежувати і збирати повідомлення», навіть коли люди використовують режим інкогніто Chrome і інші режими веб-браузера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У п’ятницю федеральний суддя Люсі Кох (Lucy Koh) відхилила клопотання технологічного гіганта Google про припинення розгляду: «Суд прийшов до висновку, що Google не повідомляв користувачів про те, що бере участь в передбачуваному зборі даних, поки користувач знаходиться в режимі приватного перегляду».

У минулому році Google заявила, що поступово відмовиться від сторонніх файлів cookie, які відстежують індивідуальний перегляд веб-сайтів людьми і націлюють на них рекламу в залежності від їх активності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.