Xiaomi пішла проти США і виграла

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Федеральний суддя у Вашингтоні заборонив Міністерству оборони обмежувати інвестиції США в китайського виробника смартфонів Xiaomi. По цьому американські інвестори зберегли право купувати цінні папери Xiaomi

В останні дні адміністрації Дональна Трампа Міністерство оборони включило Xiaomi в список компаній, які можливо пов’язані з китайськими військовими, що призвело до фінансових обмежень, які повинні були вступити в силу пізніше. Але в п’ятницю окружний суддя США Рудольф Контрерас (Rudolph Contreras) підтримав Xiaomi, яка заявила, що цей крок був «свавільним і примхливим» і позбавив компанію її прав на належну правову процедуру.

Контрерас сказав, що Xiaomi, ймовірно, в результаті отримає перемогу в цій справі і випустив початковий судову заборону, щоб запобігти нанесенню компанії «непоправної шкоди». Xiaomi заявила, що планує до кінця вимагати, щоб суд оголосив незаконною вигадану зв’язок компанії c китайськими військовими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді колишній президент Дональд Трамп підписав указ про заборону американських інвестицій в китайські фірми, що належать або контролюються військовими, в спробі чинити тиск на Пекін. США також ввели заборони на популярні китайські додатки, такі як WeChat і TikTok, посилаючись на загрози національній безпеці.

Окружний суддя США Рудольф Контрерас так прокоментував це: « Суд дещо скептично ставиться до того, що тут насправді замішані серйозні інтереси національної безпеки ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.