Карту зі сканером відбитка пальця випустять Mastercard і Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанії оголосили про співпрацю з метою розробки біометричної карти з вбудованим сканером відбитків. Таким чином можна підвищити безпеку транзакцій і повністю виключити фізичний контакт з платіжними терміналами.

Варто відзначити, що сама Mastercard ще в 2017 році представила подібну розробку, яка дозволяє замість введення PIN-коду на терміналі просто прикласти палець до сканера відбитків на своїй карті. Samsung запевняє, що в їх вирішенні буде використовуватися повністю новий набір мікросхем від Samsung System LSI Business. При цьому компанія не вдається до будь-які технічні подробиці.

Використання відбитка пальця в якості способу підтвердження транзакції дозволяє не тільки підвищити безпеку завдяки тому, що ніхто не підгляне PIN-код, але також виключити необхідність стосуватися платіжного терміналу, що особливо важливо в умовах пандемії коронавірусу. Вказується, що карта Samsung буде сумісна з будь-яким терміналом, оснащеним чипом Mastercard, або касовим апаратом (POS).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Біометрична карта Samsung буде випущена в Південній Кореї до кінця поточного року. Про появу продукту в інших регіонах поки нічого не повідомляється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.