Xiaomi запускає конкурента Clubhouse для iPhone і Android

Компанія Xiaomi перезапустила свій сервіс для спілкування Mi Talk всього через тиждень після офіційного закриття. Тепер це абсолютно новий додаток.

19 лютого, в день закриття Mi Talk, гендиректор Xiaomi Лей Дзюнь зайшов в соцмережу Weibo, щоб поспілкуватися з фанатами. В ході діалогу він згадав, що компанія збирається запустити в цьому році новий інтерактивний додаток. На даний момент в дискусії так чи інакше взяли участь близько 130 млн. китайців.

Через тиждень, 26 лютого, Xiaomi опублікувала повідомлення «Mi Talk, почни знову». Тепер сервіс буде запущений з чистого аркуша, і зі старим Mi Talk його об’єднує лише назва. Колишні акаунти і їх дані більше не використовуються. Всім бажаючим буде запропоновано зареєструватися заново і очікувати загального доступу, так як на старті запрошення будуть розіслані лише невеликій кількості користувачів для закритого тестування. Тепер цей продукт китайського бренду по суті є великим голосовим чатом «для професіоналів», всередині якого користувач зможе «почути думки та ідеї професіоналів, підняти руку, щоб брати участь в обговоренні; в той же час кожен може створити свій чат для спілкування з друзями і колегами на будь-які теми ». Китайські ЗМІ називають його прямим конкурентом Clubhouse, раптова популярність якого  точно не залишилася непоміченою.

Повідомляється, що вже готові версії додатка для Android і iOS, але на даний момент вони доступні тільки співробітникам Xiaomi на їх особистих зареєстрованих пристроях. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.