Ще один дефіцитний флагман. Всі Redmi K40 і K40 Pro вже розпродані

Глава Redmi Лю Вейбінг (Lu Weibing) заздалегідь попереджав користувачів про можливий дефіцит смартфонів Redmi K40 і просив оформити попереднє замовлення, щоб гарантовано отримати свій смартфон на старті продажів. Виявилося, він мав рацію.

Один з користувачів соціальної мережі Weibo звернувся до глави Redmi безпосередньо з питанням – що робити, якщо на Redmi K40 в інтернет-магазинах вишикувалася величезна черга? Чи варто купувати Redmi K40 Pro ? На що топ-менеджер відповів, що і Redmi K40 Pro теж розпродані.

Як так могло статися, адже офіційні продажі новинок стартують лише 4 березня? Справа, швидше за все, співвідношенні обсягу складських запасів смартфонів і попередніх замовлень. Тільки в Redmi можуть співвіднести ці дані і, судячи з усього, обсяг замовлень вже перевищив кількість вироблених Redmi K40 і K40 Pro. На це ж вказує і інше повідомлення Лю Вейбінга. 

26 лютого він разом з Цзен Сюечжуном (Zeng Xuezhong), президентом департаменту мобільних пристроїв Xiaomi Group, заявив, що «піде крутити гвинтики» і взагалі докладе всіх зусиль, щоб забезпечити гідний запас Redmi K40. Історія знає вже кілька випадків, коли навіть особисто глава Xiaomi Лей Цзунь (Lei Jun) відправлявся на заводи збирати смартфони з ажіотажним попитом. Зараз, судячи з усього, саме такий випадок.

Звичайно, ніякі гвинтики топ-менеджери в реальності крутити не будуть – цими словами вони лише хочуть запевнити, що докладуть усіх зусиль для того, щоб кожен можу купити собі смартфон. Однак глобальна нестача чіпів накладає свій відбиток на індустрію, і зараз збільшити виробництво не так-то просто як, скажімо, кілька років тому. А дефіцит Redmi K40 в Китаї не обіцяє нічого хорошого глобальних продажів нових флагманів Redmi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.