PlayStation 5 буде важко купити до другої половини 2021 року

Незважаючи на те, що ігрова консоль нового Sony PlayStation 5 була випущена в минулому році, придбати її навіть через кілька місяців як і раніше дуже складно. Така ситуація склалася через глобальні нестачі мікросхем.

Згідно з повідомленням FinancialTimes, Sony щосили намагається підтримувати поставки консолей PS5. Раніше компанія заявляла, що нестача пропозиції пов’язана з виробничими обмеженнями, які були викликані пандемією. Однак тепер президент і головний виконавчий директор Sony Interactive Entertainment Джим Райан (Jim Ryan) заявив, що поставки PlayStation 5 збережуться на невисокому рівні в першій половині року і почнуть рости тільки в другій половині.

Джим Райан також додав, що попит на PlayStation 5 виявився вищим, ніж очікувалося. При цьому генеральний директор запевнив, що поставки необхідних комплектуючих і виробництво консолей будуть нарощуватися щомісяця протягом 2021 року.

Темпи поліпшення ситуації в ланцюжку поставок будуть рости протягом року, так що до того часу, коли ми дійдемо до другої половини 2021, ситуація повинна значно покращитися.

Джим Райан

Як і Sony, Microsoft щосили намагається задовольнити попит на власні консолі. Віце-президент Microsoft Філ Спенсер (Phil Spencer) сказав, що компанія також підштовхує AMD до постачання більшої кількості чіпів. Очікується, що обмеження в ланцюжку поставок триватимуть до квітня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.