Google розкрила список даних, які збирає на iOS-гаджетах

Ще в грудні минулого року Google припинила випускати оновлення для фірмових додатків в магазині App Store через оновлену політику публікацій. Спочатку компанія пообіцяла перейти на власні інструменти збору даних про користувачів, але в підсумку тимчасово погодилася на умови Apple. Першим довгоочікуваний апдейт отримав клієнт YouTube для iOS, завдяки чому користувачам стало відомо, яке «досьє» збирає на них «корпорація добра».

Додаток було оновлено вперше з 7 грудня 2020 року. Відповідно до опису свіжої версії, розробники виправили помилки і поліпшили продуктивність, але ніяких нововведень і розширень функціональності реалізовано не було. На думку аналітиків, вихід оновлень був припинений через те, що Apple змушує розробників розкривати подробиці про збір інформації, яка може бути використана для таргетування реклами. Зокрема, YouTube має доступ до платіжних даними, геолокації, історії веб-пошуку та списку контактів власника iOS-пристрої.

Згідно з новою політиці App Store, додатки повинні включати так звані «ярлики конфіденційності», в яких вказується весь перелік даних, доступ до яких буде отримувати програма. Така вимога стало актуальним для всіх додатків і їх оновлень, випущених після 8 грудня 2020 року. Тепер Google належить випустити апдейти для інших додатків, вказавши «інтереси» кожного з них до персональних даних власників iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.