Обережно: фішинг на тему вакцинації від COVID-19 набирає обертів

За словами національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО, в Україні стають все більш частими фішингові атаки, у яких використовується тема вакцинації від коронавірусу COVID-19, У Раді національної безпеки і оборони повідомили, що спершу по всьому світі за день нараховувалось понад 18000000 фішингових атак, у яких шахраї спекулювали на темі коронавірусу, згодом ця тенденція пішла на спад, але ті атаки, які були, ставали все більш досконалими та продуманими, а також перейшли у площину вакцинації. 

На початку цього року у центрі кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони виявили прояви нової фішингової кібератаки, у якій спекуляція була довкола вакцини від коронавірусу. Зловмисниками була створена фейкова веб-сторінка МОЗ, на якій розміщували дані про необхідну обов’язкову вакцинацію від коронавірусу вже з 25 числа минулого місяця. Також ця сторінка пропонувала завантажити Word-файл, де повинні були бути подробиці. 

У документі зловмисники помістили макрос, завдяки якому, після відкриття документу, могли завантажити на комп’ютер користувача та виконати скрипт, завдяки якому можна було віддалено керувати пристроєм жертви. Усі домени з фішинговою сторінкою МОЗ було заблоковано, а також проінформовано компанії, на які була спрямована атака. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.