Павло Дуров розповів, якою буде реклама в Telegram

В кінці минулого року Павло Дуров оголосив , що незабаром в Telegram запуститься реклама, а тепер засновник месенджера вирішив внести більше ясності і розповів, якою вона буде.

Особливу увагу Дуров акцентує на тому, що в листування, групових і приватних чатах рекламні оголошення ніколи не з’являться, тому ті, хто використовують Telegram тільки для обміну повідомленнями, її взагалі не побачать. Основним майданчиком для розміщення зроблять великі канали.

При цьому персональні дані користувачів не планується використовувати для орієнтування. Реклама контекстна, але вона буде залежати від тематики каналу, в якій її розмістять.

Також Павло нагадав, що рекламні повідомлення в великих каналах є і зараз, але ринок хаотичний і в ньому беруть участь безліч рекламних мереж, що просувають нав’язливі оголошення. Розробники будуть з цим боротися і запропонують адміністраторам зручну альтернативу з урахуванням конфіденційності.

Реклама в месенджері з’явиться протягом 2021 року. Її впровадження Дуров пояснює тим, що він особисто оплачує рахунки компанії зі своєї кишені, а витрати разом з користувальницької базою постійно зростають. У січні аудиторія месенджера досягла 500 млн користувачів в місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.