Huawei спробує через суд зняти з себе американські санкції

Huawei спробує оскаржити в американському суді рішення Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) про визнання компанії загрозою національній безпеці, щоб зняти з себе санкції. Відповідний позов вже поданий.

В рамках нього Апеляційний суд п’ятого округу США перевірить рішення FCC про заборону розвитку мобільних мереж в країні за рахунок обладнання Huawei і закупівлі її продукції. Як вважають журналісти, компанія зважилася на позов через прихід до влади нового президента Джо Байдена.

Нагадаємо, що адміністрація Дональда Трампа, попереднього президента США, позбавила Huawei можливості співпрацювати з будь-якими фірмами, які користуються американськими технологіями. Через це пристрої компанії стали поставлятися без сервісів Google, бренд Honor довелося продати , а виробництво фірмових процесорів Kirin зупинити .

Huawei стверджує, що постанова Федеральної комісії зі зв’язку було неконституційним і «довільним, примхливим зловживанням повноваженнями без реальних доказів». Відомство з цим не погоджується і планує відстоювати своє рішення.

Позов був поданий за кілька годин до виступу засновника Huawei Жень Чженьфея в Китаї, в ході якого він висловив надію на те, що адміністрація нинішнього президента США Джо Байдена буде більш відкрита для політики, «узгоджується з інтересами американських компаній».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.