Google Camera заблокували на всіх смартфонах, крім кількох

Новітні версії додатків Google Camera ( «Google Камера»), а також Google Recorder ( «Google Диктофон»), перестали працювати на всіх версіях операційних систем, крім буквально декількох, а входять в число таких моделі Pixel 5 і Pixel 4a 5G. Відтепер в тому випадку, якщо користувач намагається встановити подібне ПО на мобільний пристрій або оновити його до нової версії, він бачить помилку. 

Через це повноцінно користуватися цією програмою не представляється можливим, але всі ті, хто вже встиг її встановити до 6 лютого 2021 року, тобто до сьогоднішнього дня, можуть продовжувати їй повноцінно в повній мірі користуватися, але тільки в режимі обмежених функціональних можливостей.

Незалежні розробники з’ясували, що в операційну систему Android 11 компанією Google були додані спеціальні алгоритми і API, спрямовані на блокування оновлень, установки і поширення програмного забезпечення, завантаженого зі сторонніх джерел. 

Це перший випадок використання подібної можливості, тобто відчути на собі наслідки такої проблеми можуть тільки користувачі найновішої і найсучаснішої операційної системи американської корпорації серед усіх, які так і зовсім взагалі тільки існують на ринку.

Зрозуміло, що користувачі залишилися незадоволені подібним нововведенням, адже через нього використовувати таким ПЗ, як Google Camera, стало неможливо на чи не всіх смартфонах.

Вихід із ситуації зараз тільки один – використовувати старішу версію цього додатка, де подібна проблема не спостерігається. Швидше за все, компанія Google вирішила випробувати нову функцію на ділі, тому вже в недалекому майбутньому і інші її застосування можуть стати недоступними на тих чи інших моделях смартфонів.

У випадку з цим програмним забезпеченням для роботи з фотокамерою все зрозуміло, адже фактично «пошуковий гігант» створив такі технології і алгоритми обробки знімок, які є кращими на ринку, і коли всі користувачі отримали до них доступ з використанням цього додатка, керівництво компанії, що очевидно, залишилося не в захваті, адже через це хтось, можливо, не стане купувати Pixel 5 або Pixel 4a 5G, для яких це програмне забезпечення так і зовсім взагалі було призначене.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.