Яке майбутнє очікує Wear OS після покупки Fitbit компанією Google

Компанія Google у середині січня офіційно купила Fitbit, популярного виробника фітнес-годинників. Ця угода стала хорошою як для Fitbit, яка тепер, з підтримкою Google зможе збільшити свою частку на ринку, так і для Google, яка зможе збільшити свою екосистему девайсів та зробити між ними більш тісну інтеграцію. Google Assistant, для прикладу, вже проходить тестування для годинників Fitbit.

Головне питання, яке при цьому з’являється – що очікує операційну систему Wear OS? Нагадаємо, що ця операційна вийшла у 2014 році як Android Wear і була перейменована на Wear OS у 2018 році, і за весь цей час з нею виходили смарт-годинники від Motorola, LG, Huawei та навіть Samsung. Зараз, як можна зауважити, доля Wear OS набагато менша і вищеназвані виробники перестали випускати свої рішення з цієї ОС – основними гравцями стали менші компанії, як Fossil та Mobvoi. 

Першим і, на жаль, найбільш очікуваним очікуванням стане відправлення Wear OS до багатьох інших проектів, які компанія Google офіційно закрила за останні роки. Google Play Music, Hangouts, Cloud Print, Google+ та багато інших – всі ці продукти не підходили компанії з тих чи інших причин, у першу чергу тому, що у них були більш досконалі аналоги від самої Google, тому цілком можливо, що після придбання Fitbit компанія Google вчинить саме так. 

Другий, теж достатньо ймовірний варіант – об’єднання Wear OS та Fitbit OS. Слід нагадати, що є немало користувачів і тієї, і іншої платформ, і їхнє об’єднання могло би дати непогані плоди, якби Google взяла все найкраще від обох платформ та помістила в один продукт. Особливо логічним такий хід був би для продуктів Fitbit, адже компанія випускає і фітнес-трекери, які просто не підтримують Wear OS. 

Третій варіант, який, на жаль, є найменш імовірним – продовження паралельного існування обох операційних систем. Єдиний варіант, чому це може трапитися – якщо Google припинить підтримку Wear OS, у її партнерів, таких як Fossil Group, Mobvoi та інших, просто не буде платформи, на якій би працювали її смарт-годинники. 

Незважаючи на те, який варіант виявиться реальним, Wear OS не є прибутковою і цілком можливо, що незважаючи на розвиток подій, ми таки побачимо смерть цієї платформи. Крім того, компанія Google вже почала рекламувати продукти Fitbit у своєму офіційному магазині. У будь-якому випадку, фанатам продуктів на Wear OS варто сконцентруватися на продуктах Fitbit, оскільки команди цих продуктів будуть взаємодіяти і переймати ідеї одне у одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.