Мільярдер Джефф Безос залишає пост глави Amazon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник і генеральний директор найбільшого американського ритейлера Amazon, що входить в топ-3 найдорожчих в світі компаній, офіційно заявив про відхід з поточної посади. Втім, за словами Джеффа Безоса, який вже назвав ім’я свого наступника, на пенсію він поки все ж не збирається.

Новим генеральним директором Amazon стане Енді Ясси, який вступить на посаду в третьому кварталі поточного року. За словами Безоса, той пропрацював в компанії практично стільки ж, що і він сам. З квітня 2016- го Ясси займає пост глави Amazon Web Services. Прибуток від цього підрозділу за минулий рік склала $ 13,5 мільярда при загальному доході всього бізнесу Amazon в розмірі $ 21,3 мільярда.

Сам же засновник торгової імперії зазначив, що планує використовувати час, що звільнився, щоб сконцентруватися на нових продуктах. Імовірно мова може йти про такі проекти, як Day 1 Fund, The Bezos Earth Fund, Blue Origin і The Washington Post, які безпосередньо пов’язані з діяльністю бізнесмена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джефф Безос заснував Amazon в 1994 році. Спочатку сайт позиціонувався як роздрібний магазин з продажу книг. У теперішній же час капіталізація компанії оцінюється в 1,6 трильйона доларів, а Безос офіційно вважається найбагатшою людиною в світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.