Vodafone і Nokia обіцяють 100-гігабайтний інтернет в Європі до 2030 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia і Vodafone оголосили про успішне завершення лабораторних випробувань нової технології пасивної оптичної мережі (PON). Очікується, що до кінця поточного десятиліття вона дозволить забезпечити по всій Європі широкосмуговий доступ в інтернет на швидкості 100 Гбіт / с.

Технологія, яка отримала назву 100G PON, заснована на модульній архітектурі і використовує тільки одну оптичну довжину хвилі. Передбачається, що існуючу інфраструктуру можна буде оновити поступово. Nokia і Vodafone запевняють, що підвищення швидкості дозволить створити футуристичні додатки, які вони описують як «телепортацію через інтернет».

«Ми продовжуємо приділяти увагу поточним потребам клієнтів, таким як доступ до широкосмугового зв’язку в сільській місцевості, віддалена робота і навчання, а також оснащення розумних підприємств, і при цьому дивимося в майбутнє», – зазначив Йохан Уілберга, технічний директор Vodafone.

Як приклади, які відкриває така швидкість, наводиться можливість буквально доторкнутися до об’єкта або відчути його запах на відстані або повечеряти з членом сім’ї у вигляді тривимірної голографії. Крім того, в новій технології повинні бути зацікавлені компанії, галузі охорони здоров’я, освіти, роздрібної торгівлі та дозвілля.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки 100G PON все ще досить далека від реалізації, однак Vodafone вже приступила до розгортання технології 10G PON на території Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.