З початку осені цифрові документи будуть повністю прирівняні до паперових

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від першого вересня 2021 року, при умові, якщо цифрові документи внесені у реєстр, у державних органів не буде права вимагати паперову версію документів. Тепер у України буде режим “paperless” (без паперу), завдяки чому життя громадян буде значно простішим. Подробиці були розкриті Міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. 

За його словами, Міністерство цифрової трансформації розробляє таку можливість, завдяки якій у кожного чиновника будуть можливості для легкого пошуку довідок у реєстрі, а також створює програму, в рамках якої планується створити всім державним органам відповідні інфраструктурні можливості. Паралельно ведеться робота над законодавчими змінами. 

Паралельно з цим у українців залишиться можливість використання традиційних паперових довідок, щоб отримувати державні послуги, але ці довідки не будуть обов’язковими. Крім цього, ми отримали від Михайла Федорова анонс важливих електронних державних послуг, серед яких є можливість змінити місце реєстрації в режимі онлайн, а також поява електронного підпису Дія ID.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.