Зеленському запропонували випустити національний токен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Громадський союз «Віртуальні активи України» виступив з ініціативою запровадити токенізацію активів на державному рівні. Свої пропозиції члени організації виклали в листі на ім’я президента, прем’єр-міністра і міністра цифровий трансформації України.

Автори ідеї запропонували вивчити можливість токенізаціі природних ресурсів, а також використовувати технологію в рамках проекту «Економічний паспорт українця».

«Будь-який актив і право власності на нього можна позначити криптографічним захищеним токеном. Це збільшить їх транспарентність, а використання блокчейна в механізмі приватизації приверне іноземні інвестиції », – зазначив генеральний директор союзу Костянтин Ярмоленко.

В контексті проекту «Економічний паспорт українця» це дозволить провести емісію національної токена Token UA (TUA), забезпеченого державними активами України.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Захищений сучасної криптографією токен може бути використаний для отримання громадянами частини доходів від державних активів», – заявили представники організації.

У листопаді 2020 року «Віртуальні активи України» вже повідомляли про готовність розробити концепції механізму токенізаціі державних активів і впровадження блокчейна в роботу держреєстрів.

Тоді представники Мінціфри підтримали ініціативу і висловили готовність приєднатися до розробки необхідних нормативно-правових актів.

Члени організації запрошують владу до обговорення деталей проекту для подальшої співпраці з його реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.