Названа найдорожча компанія в світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незалежна консалтингова компанія з оцінки бізнесу Brand Finance підвела підсумки 2020 року і місяця січня, як багато великих корпорацій опублікували дані про свій прибуток. За результатами цього звіту був названий найдорожчий в світі бренд, що змістив торговельну імперію Джеффа Безоса на другий рядок загальносвітового рейтингу.

Новим лідером списку Brand Finance стала компанія Apple, вартість якої за станом на кінець січня 2021-го оцінюється в $ 263,4 мільярда – на 87% більше, ніж в минулому році. Досягти такого результату, за словами експертів, бренду вдалося завдяки політиці диверсифікації: крім продажу iPhone, корпорація почала приділяти чимало уваги сфері послуг.

«Бренд розширився за рахунок цифрових послуг, включаючи App Store, iCloud, Apple Podcasts, Apple Music, Apple TV і Apple Arcade. Тільки в перший день 2021 року абоненти App Store витратили $ 540 мільйонів на цифрові товари та послуги », – зазначає Brand Finance в своєму звіті .

Крім того, в недавньому інтерв’ю виданню Reuters глава компанії Тім Кук офіційно заявив про мільярд активних користувачів iPhone і загальній базі фірмових пристроїв в кількості 1,65 мільярда. Крім того, компанія повідомила про рекордний за всю свою історію прибутку за фінансовий квартал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon з оціночною вартістю в $ 254,2 мільярда опустився на другу сходинку рейтингу, на третій же розташувалася Google ($ 191,2 мільярда), яка зафіксувала зниження доходів в результаті пандемії. Поширення коронавірусу також негативно позначилося на діяльності Boeing, American Airlines, United Airlines і Delta, які втратили до 40% своєї ринкової вартості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.