Кіберполіція зупинила контрабанду заборонених лікарських засобів

Департамент кіберполіції зупинив діяльність групи осіб, яка незаконно торгувала лікарськими засобами у Інтернеті. Всього група включала 7 осіб, мінімальний вік яких складав 23 роки, максимальний – 35 років. Одна особа з цієї групи створила та адмініструвала вебсайт, на якому продавався метандінеон та нандролон – сильні препарати, які заборонені в Україні. Препарати вводилися з-за кордону контрабандою. 

Крім цього, фігурантами була налагоджена мережа “дропшиппінгу”, у якої налічувалося близько 25 дилерів з власними інтернет-магазинами, каналами та закритими чатами у різних месенджерах. Заборонені препарати після цього продавалися як на території України, так і в країнах ЄС. Кошти поступали на рахунки, відкриті на підставних осіб. 

Завдяки цьому зловмисникам вдалося заробити понад 65 мільйонів гривень, а всього було виконано понад 47 тисяч замовлень. За місце проживання правопорушників були проведені обшуки, в ході яких були вилучені мобільні телефони, банківські карти, чорнові записи, комп’ютери та лікарські засоби на суму понад 3 мільйони гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.