Що очікувати від піддисплейних фронтальних камер Samsung у 2021 році

Коли вперше з’явилися дані про піддисплейні фронтальні камери, одразу декілька компаній показали свої розробки у цій області, і в їхньому числі була й компанія Samsung. Зрозуміло, що саме від неї, як від флагмана індустрії смартфонів на базі операційної системи Android, найбільше очікували в цій області, але на даний момент ми не бачили жодних комерційних втілень розробок Samsung в області піддисплейних фронтальних камер. 

На даний момент своє комерційне рішення з піддисплейною фронтальною камерою презентувала компанія ZTE – ним став смартфон ZTE Axon 20 5G. Модель отримала непоганий набір характеристик, серед яких є чіпсет Snapdragon 765G, великий OLED-дисплей з діагоналлю 6.92 дюйма та багато фішок, таких як швидка зарядка, NFC і т.д. Модель доступна у версії з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті за ціною 400 доларів. 

Це здалося дивним багатьом людям, адже компанія Samsung відома, у першу чергу, саме завдяки розробкам у області дисплеїв, і всі очікували таких рішень саме від неї, а не від ZTE. Зараз стало відомо, що у Samsung Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 та Galaxy Z Flip 3 також не буде застосування цієї технології, тому у багатьох людей виникали питання щодо того, коли Samsung все-таки вперше використає цю інноваційну технологію. 

Зараз стало відомо, що, як не дивно, перше комерційне застосування піддисплейної фронтальної камери від компанії Samsung ми можемо побачити не у смартфоні, а в ноутбуці. Нагадаємо, що в кінці минулого року стало відомо, що цього року компанія Samsung планує поставки OLED-дисплеїв різних діагоналей та з різною роздільною здатністю для використання у ноутбуках, і судячи по всьому, це дозволить використати і піддисплейну фронтальну камеру саме в ноутбуці. 

Першим ноутбуком з піддисплейною фронтальною камерою повинен стати Samsung Blade Bezel, і компанія вже офіційно анонсувала його вихід. Акцент, очікувано, зроблений саме на піддисплейну фронтальну камеру, про решту характеристик компанія повинна розповісти найближчим часом. OLED-панель цього ноутбука матиме товщину лише 1 міліметр та важитиме лише 130 грамів. Завдяки цьому, а також завдяки дуже тонким рамкам саме ноутбук та його дисплейна панель будуть дуже тонкими, а дисплей буде покривати 93 проценти передньої панелі. 

З цього можна зробити висновок, що піддисплейні фронтальні камери від Samsung вже на підході, і незабаром варто очікувати їхньої появи й у смартфонах. Щоправда, рішення про використання вперше саме у ноутбуці виглядає досить дивно, оскільки раніше компанія Samsung використовувала такі інноваційні рішення спершу у старших смартфонах модельного ряду Galaxy A – для прикладу, поворотна фронтальна камера, яка вперше з’явилася у смартфоні Galaxy A80, який належить до середньобюджетного модельного ряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.