Аналітики очікують величезний попит на ноутбуки з процесорами Apple

За даними інсайдерів, Apple вже працює над новими процесорами для персональних комп’ютерів, які будуть потужніші аналогів. Аналітики впевнені, що це дозволить американській компанії значно посилити свої позиції на ринку ноутбуків.

В даний час ринкова частка ноутбуків, побудованих на базі процесора Apple M1, становить всього 0,8% від усіх проданих. Згідно з аналітичними прогнозами компанії TrendForce, завдяки випуску нових моделей вже до літа 2021-го цей показник збільшиться до 7%. Подібний розвиток подій стане в тому числі наслідком загального зростання продажів ноутбуків в 2021-м до 217 мільйонів штук – на 8,6% більше в порівнянні з 2020-м.

«Глобальний ринок страждає від постійно зростаючої пандемії, коли різні країни вводять прикордонний контроль і заходи ізоляції, що ускладнює точне прогнозування стану ринку ноутбуків», – заявляють аналітики.

Якщо глобальний ринок викликає питання, то поставки ноутбуків Apple бачаться експертам стабільними. Вони вважають, що перехід на віддалену роботу буде прискорюватися, що призведе до майже десятикратного зростання продажів «яблучних» лептопів, оснащених процесорами власної розробки. Аналітики вже називають чіп M1 найважливішим досягненням Apple за 2020 рік, прогнозуючи підвищений попит на потужні високопродуктивні рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.