Samsung Galaxy Chromebook 2 офіційно презентовано

Компанія Samsung офіційно презентувала свій новий ультрабук на базі операційної системи Chrome OS, який вийшов під назвою Galaxy Chromebook 2. Новинка коштує від 550 доларів – ноутбук відчутно дешевший за свого попередника, при цьому має кращі характеристики. У першу чергу Galaxy Chromebook 2 цікавий тим, що він став першим хромбуком з QLED-дисплеєм. 

Якщо у минулорічному Samsung Galaxy Chromebook використовувався OLED-дисплей з роздільною здатністю 4K, то у новій використовується QLED-матриця з діагоналлю 13.3 дюйма та роздільною здатністю FullHD. У дисплея є підтримка USI (Universal Stylus Initiative). Також компанія Samsung оновила клавіатуру нового Chromebook, збільшивши розмір клавіш та зробивши підсвітку більш яскравою. 

Базова версія Galaxy Chromebook 2 оснащена процесором Intel Celeron 5205U, в парі з яким працює 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ внутрішньої пам’яті. Версія за 700 доларів буде оснащена Intel Core i3-10110U, в парі з яким працює 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ внутрішньої пам’яті. У флагманській версії встановлений Intel Core i5, в парі з яким працює 8 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає 256 ГБ. 

Також Galaxy Chromebook 2 оснащений стереофонічними динаміками сумарною потужністю 10W, слотом для карти пам’яті microSD, підтримкою Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0, HD-веб-камерою та парою USB-роз’ємів. Слід також звернути увагу на акумулятор об’ємом 45.5 Вт/год, автономність завдяки якому повинна складати 14 годин. Товщина складатиме 13.9 міліметра, вага – 1220 грамів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.