Ринкова вартість Xiaomi досягла рекордного значення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2020 рік виявився вкрай успішним для Xiaomi. Спочатку вона обійшла Apple, ставши третім за величиною виробником смартфонів у світі, а тепер стало відомо і про фінансові досягнення китайської компанії. З’ясувалося, що ринкова вартість фірми під кінець року досягла рекордного значення.

У 2018 році під час первинного розміщення акцій на біржі керівництво Xiaomi було впевнене в оцінці компанії не менш ніж в $ 100 мільярдів. Як виявилося, тоді ринок готовий був дати за акції Xiaomi не більше половини від очікуваної суми. І ось через два роки вартість технологічного гіганта все ж перевищила $ 100 мільярдів після того, як на цьому тижні ціна акцій компанії виросла на 9,1%.

Станом на вечір 24 ​​грудня загальне зростання завершилося на позначці 7,6%, що призвело до капіталізації на рівні 802 мільярдів гонконзьких доларів, або $ 103 мільярдів. Настільки різке підвищення попиту на цінні папери викликано новиною про найшвидше зростання квартальних продажів за всю історію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики вважають, що збільшення вартості також пов’язано з тим, що Xiaomi залишається однією з небагатьох китайських технологічних компаній, здатних досягти значного зростання за межами рідної країни. При цьому прибуток перевершила очікування аналітиків, а поточне підвищення вартості акцій сталося на тлі того, що за 2020 рік капіталізація Xiaomi майже потроїлася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.