Amazon розповіла про свій аналог супутникового інтернету Ілона Маска

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon представила конструкцію антен для прийому сигналу власних супутників в рамках проекту Project Kuiper. Повідомляється, що інженерам вдалося істотно здешевити і зменшити конструкцію: це дозволить ефективно конкурувати з яка прийшла на ринок раніше за інших SpaceX з її Starlink.

Гонка за високошвидкісний супутниковий інтернет в самому розпалі. Starlink вже запустила відкритий бета-тест. На п’яти наступає британська OneWeb, яка планує до літа 2022 року забезпечити повне покриття кожного дюйма земної кулі. Не менш амбітний проект готує компанія Джеффа Безоса.

Amazon продемонструвала конструкцію супутникової антени, розповівши деякі подробиці роботи пристрою. Повідомляється, що при діаметрі приймаючої поверхні в 40 см вдасться забезпечити стабільну швидкість на рівні 400 Мбіт / с. Одночасно з цим є можливість трансляції потокового відтворення відео в 4К з геостаціонарних супутників, розташованих на висоті приблизно 35 тисяч метрів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
тестування антени

Новий проект Amazon Kuiper вже отримав схвалення Федеральної комісії зі зв’язку на запуск групи з 3236 супутників, яка розташується на висоті від 590 до 630 км над поверхнею Землі. Представники компанії роблять акцент на доступності обладнання для кінцевих користувачів без втрати продуктивності.

Нагадаємо, що повний комплект для підключення до супутникового інтернету Starlink коштує $ 499 і ще $ 99 в місяць. Amazon не називає точних цін, але планує вкласти в проект не менше $ 10 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.