У Firefox 84 з’явилася нативна підтримка Apple Silicon

Компанія Mozilla офіційно презентувала 84-ту версію свого браузера для всіх трьох настільних платформ, і головним нововведенням тут стала нативна підтримка браузером Apple Silicon. Нагадаємо, що Mozilla Firefox на даний момент є третім за популярністю браузером для macOS, після Safari та Chrome. 

З 84-ї версії у Firefox для macOS є нативна підтримка і архітектури x86, і ARM, що дозволяє браузеру працювати швидше завдяки нативній роботі на Apple M1 без використання емулятора, а також і на всіх майбутніх моделях Apple Silicon. Попередні версії браузера на Apple Silicon запускаються через емулятор Rosetta. 

Нативний запуск означатиме, що користувачі зможуть отримати повну вигоду він нової архітектури без обмежень по потужності через запуск з використанням емулятора Rosetta. Компанія Mozilla обіцяє, що 84-та версія Firefox буде у 2.5 раза швидша, а швидкість реагування буде у два рази швидшою, якщо порівнювати з 83-ю версією. Також оновлення включає WebRender для macOS та Windows, які встановлені на девайсах з процесором Intel 6-го покоління, а також ноутбуків на Intel з Windows 7 та Windows 8. 

Оновлення відбувається так само, як і з попередніми версіями Firefox. Для цього слід зайти у Меню/Допомога/Про Firefox, після чого ви побачите опцію з можливістю оновлення до 84-ї версії, після чого браузер слід буде перезавантажити. Після цього у пункті “Моніторинг активності” можна буде побачити, що відображається у пункті “Архітектура” – Intel чи Apple, і вже в залежності від цього змінювати щось у налаштуваннях, або ж залишати так, як є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.