В Україні планують запустити власну криптовалюту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Верховній Раді днями підписали законопроект “Про віртуальних активах”, наслідком цього стала заява Нацбанку України про запуск електронної гривні. Відомо, що криптовалюта в нашій країні не легалізована, однак періодично зустрічаються повідомлення про її Майнінг в Україні. Про це повідомляє “Перший діловий”, передає “Діло”.

Слід зазначити, що електронна гривня вже є, і в 2018 році вона пройшла випробування. В обіг випустили 5443 грн в електронному вигляді. Однак, на тестуванні все і закінчилося.

Електронні гроші принципово відрізняються від традиційних. Ці валюти бувають двох видів: підкріплені реальними грошима (стейблкоіни) і без такого підкріплення (криптовалюта). Найвідоміша криптовалюта – біткоіни. Її ціна формується виходячи з вартості ресурсу, витраченого на те, щоб добути (намайнити) таку валюту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці НБУ кажуть, що введення нової грошової одиниці – справа кількох років, але в найближчі 4-5 років її не введуть. На думку аналітиків, це серйозний прорахунок – ще пару років тому українська криптовалюта могла конкурувати з багатьма світовими криптовалютами. Зараз цей ринок зайнятий.

Нагадаємо, що біткоіни вже почав поступово замінювати долар як інструмент платежу і заощадження, бо останній втрачає свої позиції в якості світової резервної валюти. Таку думку висловив глобальний стратег американського фінансового конгломерату Morgan Stanley.

Нещодавно повідомлялося, що вартість криптовалюти побила трирічний рекорд. Відомо, що тільки протягом листопада біткоіни подорожчав майже на 40%. І на 160% – з початку року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.