Німецький регулятор почав розслідування відносно Facebook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Німецький регулятор Bundeskartellamt почав розслідування відносно Facebook у зв’язку з рішенням компанії зв’язати свої продукти віртуальної реальності Oculus з соціальною мережею, заявила влада.

Bundeskartellamt заявив, що ініціював розгляд про зловживання в зв’язку з планами Facebook вимагати від користувачів новітніх очок віртуальної реальності Quest 2 виробництва Oculus зареєструватися в Facebook.com.

«Таке зв’язування продуктів віртуальної реальності і соціальної мережі може являти собою заборонене зловживання домінуючим становищем з боку Facebook», – сказав президент Bundeskartellamt Андреас Мундт. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Соціальна мережа Facebook займає домінуюче становище в Німеччині, а також вже є важливим гравцем на не зовсім розвиненому, але зростаючому ринку віртуальної реальності. Ми маємо намір дослідити, чи вплине і в якій мірі це зв’язує угоду на конкуренцію в обох областях діяльності ».

Facebook зазначила, що вже призупинила продажі своїх продуктів Oculus в Німеччині в цьому році. «Хоча пристрої Oculus в даний час недоступні для продажу в Німеччині, ми будемо повністю співпрацювати з Bundeskartellamt і впевнені, що зможемо продемонструвати відсутність підстав для розслідування», – заявили в Facebook.

Раніше в цьому році Facebook оголосив, що всім користувачам Quest 2 буде потрібно вхід в Facebook на пристрої, і що користувачі інших продуктів Oculus можуть об’єднати свій профіль або продовжити

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.