В Україні планують зробити весь громадський транспорт електричним до 2030 року

Оскільки державна політика України полягає в підтримці екологічного транспорту, Національна транспортна стратегія до 2030 року включає повну заміну міського громадського транспорту зі створенням відповідної інфраструктури. Про це свідчить офіційна заява міністра інфраструктури Владислава Криклія в рамках Global e-Mobility Forum. 

Також на форумі були присутні прем’єр міністр та міністр клімату та навколишнього середовища Польщі, Єврокомісар з питань електротранспорту, а також багато шведських, британських, чеських, норвезьких, швейцарських, португальських, грецьких представників та представників інших країн. Також Міністерство створило проект розвитку автомобільної промисловості в Україні, який включає й допомогу розвитку електротранспорту. 

Крім цього, Мінінфраструктури продовжить звільнення від оплати ПДВ на ввіз електрокарів в Україну. Також у Мінінфраструктури активно займаються розвитком інфраструктури для електротранспорту, у тому числі у розміщенні електрозаправок на українських дорогах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.