З 2021 року багато сайтів не будуть відкриватися на Android 7.1.1 і нижче

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SSL-сертифікатами Let’s Encrypt користуються близько 30% всіх веб-доменів в Мережі. У даного центру свій кореневий сертифікат – ISRG Root X1, і в момент його розробки компанією було додано перехресне підписання проміжним сертифікатом IdenTrust DST Root CA X3, який вже підтримувався на той момент більшістю операційних систем.

Тепер же партнерство з IdenTrust завершується, тому сайти з SSL-сертифікатами Let’s Encrypt перестануть підтримувати перехресний проміжний сертифікат від IdenTrust. Продовжувати партнерство з вересня 2021 року центри сертифікації не збираються.

Це позначиться на доступності сайтів з Android 7.1.1 і старішими, бо ці версії операційної системи не довіряють власним кореневим сертифікатам Let’s Encrypt, тому стає неможливим відвідування сайтів з його використанням після розриву партнерських відносин між Let’s Encrypt з IdenTrust.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До вересня 2020 року Android 7.1 встановлений на 33,8% всіх пристроїв з даною ОС. Користувачі зможуть вирішити цю проблему за допомогою використання браузера Firefox з власним сховищем сертифікатів, який довіряє ISRG Root X1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.