Apple: з 8 грудня додатки в App Store або Mac App Store повинні мати “ярликами конфіденційності”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Анонсувавши чергову версію операційної системи iOS 14, компанія Apple додала і нові функції приватності, включно з “ярлики конфіденційності”. Однак, на момент запуску ОС ця функція так і не була впроваджена. Проте, вже через місяць вона запрацює належним чином. Apple заявила, що починаючи з 8 грудня, розробники будуть зобов’язані надавати інформацію для таких “ярликів конфіденційності”.

За задумом, “ярлики конфіденційності” повинні включати детальну інформацію про дані, що збираються додатком — аналогічно переліку інгредієнтів і відомостям про калорії на етикетці продуктів. Ознайомившись з цими відомостями, користувач вже приймає рішення, чи встановлювати такий додаток з iOS App Store або Mac App Store.

Сайт Apple Developer попереджає, що розробники будуть зобов’язані розкривати всю інформацію, яку вони і їхні партнери збирають в рамках програми. Також вони зобов’язані підтримувати свої “ярлики” в актуальному стані. Наприклад, якщо з додатком необхідно знати точне місце розташування користувача для своєї роботи, то про це стане відомо ще до його завантаження. Якщо функція GPS-відстеження буде видалена з програми в одному з оновлень, цю інформацію потрібно буде оновити і в “ярлику”. Разом з тим, Apple пропонує деякі винятки, коли ці ярлики не є обов’язковими. В цілому це нововведення можна вважати доволі корисним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.