Apple розробляє власний пошуковик для конкуренції з Google

За даними видання Financial Times, Apple почала активну роботу над власним пошукачем, який стане стандартним у всіх пристроях компанії. Зараз в iPhone і iPad за замовчуванням використовується Google, але можна вибрати альтернативну пошукову систему, наприклад, «Bing». 

Керівництво Apple вирішило прискорити темпи розробки пошуковика не тлі недавнього позову міністерства юстиції США до Google – вони звинувачують компанію у використанні антиконкурентних методів, щоб домінувати на ринку пошуку і реклами.

У позовній заяві йдеться про те, що Google щорічно платить Apple за збереження свого пошукача за замовчуванням в пристроях останньої. На це інтернет-гігант витрачає до 20% свого чистого прибутку – від 8 до 12 млрд доларів. Завдяки цьому майже половину пошукового трафіку Google в 2019 році забезпечили гаджети Apple. 

Financial Times зазначає, що у корпорації достатньо ресурсів для створення конкурента найбільшому пошуковику в світі. Два з половиною роки тому вона переманила одного з провідних фахівців Google по пошуковим системам Джона Джаннандреа з восьмирічним досвідом роботи в цій сфері, а зараз все частіше розміщує вакансії для набору співробітників, здатних «реалізувати архітектуру проривної технології пошуку Apple».

Зараз Apple є однією з небагатьох компаній, яка має можливість сама проводити індексацію сторінок в інтернеті – для цього п’ять років тому був запущений робот Applebot. І його активність, за словами експертів, опитаних виданням , помітно зросла останнім часом. Більшість альтернативних Google пошуковиків для індексації використовують системи Microsoft. 

Проте, чекати Apple-пошуку в найближчим часом не варто. На його розробку можуть піти роки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.