Xiaomi побудує роботизований завод для виробництва 10 млн смартфонів на рік

Компанія Xiaomi планує побудувати «розумний» завод нового покоління. Підприємство буде повністю автоматизовано і зможе виробляти понад 10 млн смартфонів на рік.

Як пишуть ЗМІ, Xiaomi, в цілому, має намір інвестувати в високотехнологічний ринок і покращувати свої компетенції в «розумному» виробництві. Глава компанії Лей Цзюнь (Lei Jun) заявив, що мета була встановлена після того, як перший «розумний» завод Xiaomi в Пекіні завершив піврічний цикл виробництва. Це підприємство з роботами здатне створювати більше мільйона преміальних смартфонів щороку.

Поки неясно, де саме буде розташовуватися новий завод. Засновник заявив, що «з початку цього року ми витратили 10 мільярдів юанів (приблизно 1,48 мільярда доларів) на дослідження і розробки, і в наступні роки ми збільшимо їх на певний відсоток». Далі додається, що «Xiaomi продовжить розширювати свою присутність на закордонних ринках. Ми плануємо зайняти лідируючі позиції на європейському ринку протягом наступних трьох-п’яти років і в більш розвинених країнах в майбутньому ».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.