Названо незвичайні особливості людей з високим інтелектом

Названо
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася інформація про те, що американські вчені назвали “дивні” особливості людей з високим інтелектом. Причому, що найцікавіше, мова йде не про якісь манери поведінки, а про звичайні зовнішні ознаки.

Так, вчені з Прінстонського університету і Університету Брауна провели спільне дослідження, на основі якого було заявлено, що існують певні зовнішні чинники, що вказують на високий інтелект людини, що стоїть перед вами. Наприклад, більш “розумні” часто є високі люди з довгими ногами.

Численні дослідження показують, що інтелект вище середнього частіше фіксується у людей, які були вище своїх однолітків в дитинстві. Чим конкретно пояснюється ця кореляція – невідомо, але передбачається, що справа не тільки в генах, а й в більш якісному харчуванні, яке визначає як фізичний, так і інтелектуальний розвиток.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лівшів в середньому більш розвинені когнітивні здібності, і, зокрема, пам’ять. Вчені впевнені, що в основі цієї переваги ліворуких – більш активне використання обох півкуль головного мозку.

Інша цікава кореляція – зв’язок між інтелектом і розміром голови в дитинстві. Новонароджені з великою головою з більшою ймовірністю виростають розумними людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.