Американська влада запропонувала “розділити” Apple, Facebook і інших ТехноГігантів

Американська влада запропонувала

Як стало відомо, американська влада вирішила взятися за ТехноГігантів всерйоз. Так, в якості одного із заходів, Apple, Facebook і інші великі IT-компанії було запропоновано “розділити”.

Представники демократичної партії конгресу США нарешті підвели підсумок масштабного розслідування діяльності великих гравців технологічної галузі, повідомляє CNBC. Доповідь, створена на його основі, свідчить, що сучасні IT-гіганти збудували монополії, які можна порівняти з монополіями часів нафтової економіки і зльоту залізниць.

В якості однієї з ефективних заходів у боротьбі з цим було запропоновано “розділити” деякі з компаній: наприклад, заборонити Facebook просувати свої продукти на майданчиках, якій їй належать, таких як Instagram, Oculus і т.д. Варто відзначити, що конгресмени знайшли монополію і у випадку з Apple і Google – першу компанію звинуватили в одноосібному домінуванні на ринку мобільних додатків для iOS, а другу в утриманні неконкурентного лідерства в сфері пошукових систем і на рекламному ринку.

Американська влада запропонувала "розділити" Apple, Facebook і інших ТехноГігантів

У звіті також детально розповідається про те, як компанії робили все можливе, щоб домінувати над конкурентами і контролювати великі ділянки Інтернету. Один із прикладів – придбання Facebook Instagram в 2012 році.

Підкомітет дійсно запропонував досить багато змін в звіті. Один з них стосується рекламного бізнесу Google. Він передбачає, що Google має припинити, як проводити аукціони з розміщення реклами в Інтернеті, так і брати участь в них одночасно.

Ще одна зміна стосується Amazon. У ньому говориться, що компанії слід припинити роботу на ринках, де вона також конкурує з іншими роздрібними торговцями. У цьому звіті також міститься заклик до Конгресу США надати антимонопольним органам більше свободи, щоб вони не купували потенційних конкурентів.

Само собою зрозуміло, що тонни інформації включені в цей звіт. Це досить важлива подія, і ще невідомо, що станеться з цього моменту. Однак справи у Google, Facebook, Apple і Amazon не йдуть добре.

Якщо Конгрес США прислухається до цих рекомендацій, дні покупок конкурентів на ринку можуть закінчитися для всіх чотирьох компаній. Подивимось що буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.