Новини України та Світу

Слідом за Apple: Google також звинуватили в монополії

Share

Антимонопольний комітет уряду США опублікував докладну доповідь, присвячений домінування на ринку великих корпорацій. Зокрема, один з пунктів багатосторінкового документа присвячений діяльності Google – автори звіту звинуватили корпорацію в зловживанні своїм становищем на ринку і порекомендували Конгресу США внести певні поправки в антимонопольний закон.

Згідно з документом , Google займає домінуюче становище в області загального пошуку в інтернеті. На її частку в США припадає 81% і 94% запитів на десктопах і мобільних пристроях відповідно. При цьому зростаючий хмарний бізнес і план з придбання Fitbit можуть ще більше зміцнити монополію компанії. Крім того, корпорація, як запевняють авторів звіту, просуває в першу чергу власні продукти, поміщаючи їх в верхню частину результатів пошуку і тим самим придушуючи конкурентів.

Раніше деякі компанії поскаржилися Антимонопольному комітету на те, що вони були змушені вкладати більше грошей в рекламу Google, щоб відновити свою популярність. У звіті також говориться, що Google може використовувати дані, зібрані в ОС Android і браузері Chrome, «для інших цілей». Згідно з висновками комітету, Google, Amazon, Apple і Facebook мають монопольної владою, в зв’язку з чим відомство порекомендувало внести поправки в антимонопольний закон, щоб змусити корпорації структурно відокремити частину своїх філій – наприклад, YouTube від Google, Крім того, в звіті було запропоновано розширити повноваження антимонопольних органів, щоб стримувати покупку великими компаніями своїх конкурентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google не згодна зі звітом – в заяві у відповідь корпорація звинуватила законодавців у тому, що вони більше допомагають конкурентам, ніж думають про проблеми з точки зору споживача.

«Американці просто не хочуть, щоб Конгрес зруйнував продукти Google або прибрав безкоштовні послуги, які вони використовують кожен день. Метою антимонопольного законодавства є захист споживачів, а не допомога комерційним конкурентам. Багато з пропозицій, поширених в сьогоднішньому звіті, завдадуть реальної шкоди споживачам. Це також завдасть шкоди технологічного лідерства і економіці США і не принесе ніякої користі », – заявили представники компанії.

У звіті також були згадані схожі претензії до Amazon, Facebook і Apple. Розгляд документа законодавцями імовірно відбудеться в кінці поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleGoogle
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024