Найкращі ВНЗ України для тих, хто хоче вивчати IT

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Профільний український ресурс DOU.UA представив оновлений рейтинг ВНЗ України, які найкраще підходять для вивчення IT-технологій. В цьому році ресурс змінив методологію визначення переможців, зокрема, відмовився від опитувань, надавши перевагу обчисленню рейтингу.

Зокрема, був розрахований рейтинг кожного ВНЗ, який має IT і схожі спеціальності, на основі даних з ЄДЕБО (Єдина державна електронна база з питань освіти). Автори рейтингу зосередилися на рівні підготовки абітурієнтів і популярності спеціальностей і вирахували рейтинг, використовуючи середній конкурсний бал на спеціальність, який базується на частці заявок на неї у ВНЗ. Серед проаналізованих спеціальностей виявилися «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи і технології», «Системний аналіз», «Телекомунікації та радіотехніка» , «Прикладна математика», «Математика», «Електроніка», «Прикладна фізика і наноматеріали».

Цікаво те, що з десяти кращих ВНЗ вісім зосереджені в трьох містах – Києві, Львові та Харкові. У Києві розташовані 20 університетів з рейтингу, в Харкові – 10, в Дніпрі – 8. Цікаво також те, що з семи університетів Львова відразу три входять в Топ-5. Всього до рейтингу потрапили вузи з 27 українських міст.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.