В Україні вирішили впроваджувати 5G вже на законодавчому рівні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні зовсім скоро з’явиться сучасний надшвидкий інтернет стандарту 5G. У Кабінеті міністрів затвердили план заходів щодо підвищення якості мобільного зв’язку на найближчі два роки. В цьому плані також є пункти про можливості розвитку технологій 5G інтернету в Україні.

Як зазначено в документі, в Україні у 2020-2022 роках планується впровадження європейських підходів до інформування споживачів про рівні якості послуг телефонії, смс та мобільного доступу в інтернет.

Стандарти мобільного зв’язку будуть узгоджені з європейськими стандартами ETSI, які дозволять впровадити технології UMTS/LTE і 5G. Відзначається, що стандарти та технології запровадять до четвертого кварталу 2021 року, а 5G в Україні з’явиться до кінця 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мова йде про імплементацію європейських підходів якості мобільного зв’язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану стануть положення, які дозволять надалі впроваджувати в Україні технологію 5G“, – пояснив у своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

5G – це п’яте покоління мобільного зв’язку, яке діє на базі стандартів телекомунікацій 5G/IMT-2020 та за наявними вже стандартам 4G. Вона забезпечує більшу доступність широкосмугового мобільного зв’язку, наднадійні масштабні системи комунікації між пристроями й меншу затримку швидкості інтернету, менші витрати енергії батарей в обладнання. В Україні 5G-інтернет почнуть впроваджувати з 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.